با معرفی رایزن های سری ۷۰۰۰، AMD از نامگذاری جدیدی برای پردازنده های خود استفاده خواهد کرد. این نامگذاری برای پردازنده های امسال و پردازنده هایی که در سال های آتی معرفی خواهند شد رعایت میشود. این نامگذاری برای تمامی پردازنده های این شرکت از پردازنده های Athlons تا Ryzen 9 ها را شامل خواهد شد.

نامگذاری جدید این شرکت تا حد زیادی مشابه مدل فعلی این شرکت است. نام پردازنده های این شرکت شامل ۴ عدد به همراه حروف پس از آن می باشد. اعداد نشان دهنده نسل و مشخصات پردازنده و حروف پس از آن نشان دهنده قدرت پردازنده می باشد. نام گذاری جدید AMD درک میزان قدرت یک پردازنده پس از خواندن مدل آن را راحت تر میکند. اگر در انتخاب بین اینتل و AMD برای انتخاب پردازنده مانده اید پیشنهاد میکنیم مقاله راهنمای انتخاب میان اینتل یا AMD را مطالعه کنید.

 

 

 

در ادامه به توضیح هر بخش و معنای آن خواهیم پرداخت:

  • عدد اول نشانگر نسل پردازنده است. اگر بخواهیم دقیق تر توضیح دهیم، این عدد بیانگر پورتفولیو یا سبدی است که در آن سال، آن پردازنده معرفی شده است. پردازنده های سال ۲۰۲۳ با ۷ شروع خواهند شد زیرا اولین نسل رایزن ها سال ۲۰۱۷ وارد بازار شد.
  • عدد دوم بیانگر مسئله ای است که شرکت AMD آن را "market segment" یا یک بخش خاص از بازار می نامد. AMD بازار پردازنده ها را در ۹ بخش تقسیم بندی کرده است که عدد دوم پردازنده های سرسی ۷۰۰۰ به بعد بیانگر بازار هدف آن پردازنده است. به عنوان مثال عدد ۱  ضعیفترین سگمنت است که با نام (Athlon siilver) نامگذاری شده است. در حالی که رده بالاترین پردازنده های رایزن ۹ عدد دوم مدل آنها ۹ خواهد بود.
  • عدد سوم نشانگر معماری آن پردازنده می باشد. ۱ به معنای Zen1، ۲ به معنای Zen2 می باشد و همینطور ادامه خواهد یافت. آخرین نسل معماری AMD نسل چهارم آن یعنی Zen 4 می باشد که اگر پردازنده ای با این معماری تولید شود عدد سوم مدل آن پردازنده ۴ خواهد بود. این مسئله در انتخاب پردازنده های AMD اهمیت بالایی دارد. زیرا این شرکت از معماری های مختلفی برای تولید یک خانواده از پردازنده های خود استفاده خواهد کرد. به این معنا که وقتی سری ۷۰۰۰ این شرکت معرفی شوند، الزاما تمامی پردازنده های این شرکت با معماری Zen 4 که آخرین دستاورد این شرکت است تولید نمیشوند. پس صرفا به عدد اول که معرف نسل پردازنده است توجه نکنید.
  • عدد چهارم به این منظور تعبیه شده است که بتوان پردازنده های مشابه با ورژن های متفاوت را از هم تفکیک کرد. AMD پس از تولید یک پردازنده که عدد چهارم آن ۰ است، ممکن است نسخه جدیدی از همان پردازنده را بعدا در همان سال معرفی کند که در این صورت عدد چهارم را به جای ۰، ۵ قرار میدهد.
  • نهایتا حروف پس از این ۴ عدد که بیانگر TDP یا توان طراحی حرارتی آن پردازنده است. هر حرف به معنای میزان توان مصرفی خاصی است که هرچه این توان بالاتر باشد آن پردازنده قدرت بیشتری دارد و مصرف بیشتری نیز خواهد داشت و طبیعتا گرمای بیشتری نیز تولید خواهد کرد. حروف HX یعنی ۵۵ وات، HS به معنای ۳۵ وات، پردازنده های ۱۵ تا ۲۸ وات با U ( یا C اگر که آن پردازنده برای کروم بوک باشد) و نهایتا پردازنده های ۹ وات با e مشخص میشوند.

این نامگذاری درک ما از پردازنده را بسیار راحت تر پیش خواهد نمود. به راحتی پس از خواندن مدل یک پردازنده میتوان اطلاعات زیادی بدست آورد.